Contact

Showroom: Calea Bucurestilor nr.78, Otopeni, Ilfov
Depozit: Soseaua Unirii 145B, Balotesti , Ilfov

0787.342.742
0744.566.628

office@energo-grup.ro

Energo Grup

Ce sunt panourile radiante ?

PANOURI RADIANTE

Adoptate din modul în care funcționează soarele, panourile radiante reprezinta un sistem de încălzire radiant cu infraroșu îndepărtat care se potrivește stilurilor de viață sănătoase.
Când panoul este conectat la energie electrică, placa de încălzire se va încălzi și va începe să genereze căldură sub formă de undă cu infraroșu îndepărtat (gama de frecvență de la 4 la 14㎛ cu 9㎛ în medie), care va încălzi în cele din urmă corpurile umane precum și atmosfera din jur.

Încălzire Radiantă

Încălzirea radiantă este similara cu transmiterea căldurii de către soare formelor de viață, ceea ce te face să te simți natural și plăcut

• Economisește energie deoarece căldura este transmisă direct incaperii , obiectelor din incapere, peretilor, pardoselii , si astfel pierderea de căldură este minimizată

• Minimizează diferența de temperatură între partea de sus și de jos a spațiului țintă comparativ cu încălzirea prin convecție

• Permite încălzirea încăperilor cu tavan înalt, ceea ce este dificil cu sistemele de încălzire convenționale

• Fără aer uscat, deoarece aerul nu este încălzit direct

• Previne bolile respiratorii deoarece nu se generează vânt sau praf

• Se simte cald chiar și atunci când aerul din jur este rece spre deosebire de încălzirea prin convecție

Încălzire Infraroșu Îndepartat

Infraroșul îndepărtat iți oferă atât sănătate cat si căldură.

• Aproximativ 60% din energia transmisă de la soare la pământ

• Căldura din unda cu infraroșu îndepărtat pătrunde în corpurile solide din incapere inclusiv pereti, pardoseala care la randul lor vor ceda caldura incaperii.

• Unda cu infraroșu îndepărtat ajuta organismul si crește metabolismul.

• Panourile radiante oferă o senzație confortabilă de căldură, deoarece transmit căldura ca o formă cu infraroșu îndepărtat, care este perceputa de om in cel mai natural si sanatos mod.

Puteți reduce costul încălzirii cu 30 ~ 50% comparativ cu încălzirea convențională

Informatii
 • Consumul de energie este calculat pentru 40m2 spațiu 
 • Consumul lunar de energie este calculat pentru funcționarea a 8 ore pe zi și 30 de zile pe lună
 • Costul consumului de energie este calculat din prețul nominal al energiei electrice pentru iarnă

Panourile radiante cu infrarosu pot fi instalate in:

zone de instalare

BIROURI

SPITALE

SPATII REZIDENTIALE

BARURI

SALI DE CLASA

SAUNE

Fluxul de caldura la panourile radiante infrarosu

circulatie_1

Fluxul de caldura la incalzirea conventionale

circulatie_2

PANOURILE RADIANTE  reprezinta un sistem de încălzire inovator, care ofera aceeasi senzatie de caldura precum caldura soarelui. Spre deosebire de încălzirea prin convecție care folosește aer cald uscat, panourile radainte cu infrarosu oferă un mediu de încălzire plăcut. Adesea experimentăm că temperatura se simte diferită între soare și umbră, chiar dacă temperatura măsurată este aceeași. Acest lucru se datorează faptului că în lumina soarelui, căldura radiantă a soarelui este transmisă direct corpului nostru. În plus, încălzirea radiantă transmite rapid căldura în fiecare colț al camerei.

SPECIFICATII PANOURI RADIANTE :

Adoptat din modul în care funcționează soarele, panoul radiant este un sistem de încălzire radiant cu infraroșu îndepărtat, care se potrivește stilurilor de viață sănătoase.

Pentru o eficienta maxima, se recomanda ca panourile radiante sa se monteze pe tavan, cat mai pe centrul camerei,  orientate cu latura scurta catre suprafata vitrata. In anuminte situatii panourile radiante pot fi montate si pe perete insa eficienta poate sa scada pana la 20%. 

Panourile radiante se aleg in functie de suprafata camerei, inaltimea camerei, numarul de pereti exteriori, izolatie si etaj (parter, etaj intermediar, ultimul etaj). Atentie ! in incaperi cu inaltime pana in 3 m se monteaza panouri radiante de joasa temperatura ( modelele SR4D, SR5D, SR7D, SR8D sau SR9D) iar in incaperi cu inaltime peste 3 metri se monteaza panouri radiante de inalta temperatura ( modelele SH S16 sau SH S25).

Pentru a fi siguri ca alegeti panourile potrivite puteti contacta telefonic sau pe email departamentul nostru de vanzari. 

DESCARCA MANUAL INSTALARE

METODA SIMPLIFICATA DE ESTIMARE A CAPACITATII NECESARE (metoda koreeana)

          Q: Volumul spațiului țintă (m3)

          T1 : Temperatura inițială înainte de încălzire(°C)

          T2 : Temperatură țintă(°C)

          ΔT : Diferența de temperatură între temperatura inițială și temperatura țintă (T2 – T1)

           F : Factorul de izolare

 • Se presupune că temperatura aerului exterior este de 10°C
 • Odată estimată capacitatea necesară, modelele panourilor și numărul acestora pot fi determinate pe baza acestora.
 • Locația se determină luând în considerare interferența de la suprafața finisată a tavanului, cum ar fi luminile instalației de ventilație sau pereții despărțitori.
 • Încălzitorul trebuie instalat la o distanță de 600 mm de peretele exterior, iar între plăcile de încălzire distanța trebuie să fie de două ori mai mare decât această distanță. Sunt disponibile diferite dimensiuni, astfel încât să poată fi instalat in orice spațiu.
0
  0
  Cosul de cumparaturi
  Cosul este golInapoi la magazin